آیا می خواهید با کار دکتر اورولوژ آشنایی پیدا کنید و بدانید در چه زمینه ای در پزشکی فعالیت می کند؟ در زمان قدیم که زمان مصریان و یونان باستان بوده است پزشکان از طریق رنگ و بو ادرار که در آن خون یا حباب و علائم بیماری بوده است یا نه اقدام به درمان بیماری می کردند که امروزه با پیشرفت علم پزشکی رشته ای در پزشکی است که اقدام به درمان بیماری های ادراری و تناسلی مردان کرده است و به پزشکی که در این رشته تخصص دارد اورولوژیست می گویند.
معنای اورولوژی
اگر بخواهیم اورولوژی را به معنای واقعی معنی کنیم باید بگوییم که از شاخه های پزشکی می باشد که به تشخیص و درمان بیماری های ادراری و تناسلی مردان می پردازد که در قسمت های متفاوتی از اندام تناسلی اقدام به درمان می کنند. در شروع از رشته های مختلف اورولوژی که به درمان قسمت های گوناگون اندام تناسلی می پردازد عبارتند از:
اورولوژی ناراحتی های زنانه، مشکل ناباروری مردان، عصب شناسی مجاری ادراری، اورولوژی کودکان، تشخیص سرطان های دستگاه ادراری، مثانه، کلیه ها و پروستات و بیضه ها.
با همراه باشید تا بدانیم دکتر اورولوژ کدام بیماری های مردانه را درمان می کند؟در این مطلب بیشتر با بیماری مردانه آشنا می شویم که نیاز به دکتر اورولوژیست دارد عبارتند از: سرطان مثانه، اختلالات نعوظ، ناباروری، سرطان پروستات، سنگ کلیه، عضو مجاری ادراری، سندرم مثانه دردناک و مشکلات کلیوی
مراحل درمان بیماری پس از مراجعه به متخصص اورولوژی
هنگامی که به متخصص اورولوژیست مراجعه می کنید آنها با انجام چند آزمایش شروع به معاینه می کنند که شرایط بیماری را که در چه مرحله ای است را تشخیص دهند مثل تصویربرداری و سی تی اسکن، اسکن ام آر آی یا سونوگرافی می توانند بیماری داخلی در دستگاه ادراری را تشخیص دهند یا عکس برداری با اشعه ایکس از مثانه و یا با نمونه برداری از ادرار به بررسی عفونت می پردازند.
یک متخصص اورولوژیست کدام جراحی ها را انجام می دهد؟
جراحی هایی که یک متخصص در رشته خود انجام می دهد که عبارتند از: جراحی سنگ کلیه، وازکتومی که برای جلوگیری از بارداری است، جراحی پروستات، ترمیم اندام ادراری آسیب دیده، باز کردن انسداد مجاری ادراری.
زمانی را که حتما باید به یک دکتر اورولوژیست مراجعه کنیم؟ زمانی که عفونت مجاری ادراری داشته باشیم که روند عادی زندگی را برایتان مشکل کند، بی اختیاری ادراری، ناباروری مردان، درمان سرطان های دستگاه تناسلی و ادراری، نارسایی کلیه، پیوند کلیه، مشکلات پروستات، اختلال نعوظ، بیماری پیرونی که یک لایه فیبر در زیر پوست آلت مرد به وجود می آید که منجر به خم شدن آلت تناسلی می شود که در هنگام مقاربت دردناک می باشد.
چه قسمت هایی از بدن توسط پزشک اورولوژی درمان می شود؟
قسمت هایی که یک پزشک اقدام به درمان آن می کند:
سیستم مجاری ادراری به سیستمی از بدن که ادرار را در بدن ایجاد کرده و جمع و دفع می کند که متخصص اورولوژیست می تواند هر قسمت از این سیستم را درمان کند. قسمت هایی که به سیستم ادراری ربط دارد و در تخصص پزشکان اورولوژی است را در این مطلب از آن خواهیم خواند.
کلیه ها: کار آنها تولید ادرار و مواد دفعی از خون را جدا می کنند.
مجاری ادراری: که با لوله هایی ادرار را از کلیه ها به مثانه انتقال می دهد.
مثانه: محل ذخیره ادرار می باشد.
غدد آدرنال: وجود غده هایی که در قسمت بالای کلیه ها قرار دارند و کار آزاد سازی هورمون ها را دارد.
آلت تناسلی مردانه: قسمتی از بدن که وظیفه دفع ادرار و اسپرم را دارد.
آیا اورولوژیست همان متخصص کلیه است؟
شاید اکثریت مردم ندانند که آیا اورولوژیست همان متخصص کلیه است یا نه؟ در پاسخ باید بگوییم بله پزشک اورولوژ همان متخصص کلیه است که در رشته اورولوژی به تشخیص و درمان بیماری های مجاری ادراری و دستگاه تناسلی مردان می پردازد.
جمع بندی مطالب
هر پزشک ارولوژیستی قبل از اینکه اقدام به درمان کند با تشخیص بیماری طی آزمایشات، عکسبرداری و سونوگرافی اقدام به درمان بیماری می کند. بیماری هایی که توسط یک اورولوژی درمان می شود: کلیه ها، غدد آدرنال، حالب حاف مثانه، پروستات، مجاری ادراری، بیضه ها، اپیدیدیم، کیسه های منی و آلت تناسلی، سیستم دستگاه ادراری که در بیشتر مواقع به دستگاه تولید مثل ارتباط دارند. هر وقت ناراحتی در یک سیستم به وجود بیاید این امکان وجود دارد سیستم دیگری را هم درگیر کند به همین دلیل نام این رشته پزشکی به بیماری های ادراری و تناسلی نامیده شده است. زمانی که احساس کردید در بدنتان حالت غیر عادی به وجود آمده است بهتر است هر چه زودتر با پزشک متخصص اورولوژی در میان بگذارید تا در وخیم شدن بیماری جلوگیری کرده باشید.