درمان آندوسکوپیک سنگ های کلیه یکی از روشهای درمان برای سنگ کلیه است که در این روش، دکتر اورولوژیست، از یک لوله نازک و باریک استفاده می کند. تا از طریق مجاری ادراری، از قسمت های مختلف بدن عکس برداری نماید. این شیوه درمانی می تواند به دو صورت رژید و فلکسیبل انجام شود که باید همراه با بی حسی موضعی و بیهوشی انجام گردد. به این روش RIRS گفته می شود که مخفف Retrograde Intra Renal Surgery می باشد. برای کسب اطلاعات ارولوژی بیشتر در مورد این روش، با ما همراه باشید.

آندوسکوپیک

آندوسکوپی، در واقع یکی از روش های درمانی کم تهاجمی است که از طریق راه های نفوذ بدن یعنی دهان و مقعد و … انجام می شود. این روش درمانی در واقع قرار دادن لوله ای باریک و همچنین بلند در بدن است که می توان به کمک آن، به مشاهده ارگان ها و بافت های بدن پرداخت.

از دیگر موارد استفاده از روش آندوسکوپیک همچنین می توان به عکس برداری و جراحی های مختصر نیز اشاره نمود. این روش در کنار اینکه می تواند از راه مقعد و دهان نیز انجام شود، می تواند با ایجاد برش های کوچک در پوست و نواحی مختلف بدن نیز برای معاینه و مشاهده داخل بدن انجام شود.

حتما بخوانید: خارج کردن سنگ های کلیه از طریق پوست PCNL

آندوسکوپیک

آندوسکوپیک سنگ های کلیه

امروزه از این روش هم چنین به عنوان یکی از راه های درمان سنگ های کلیوی نیز استفاده می شود. که در این حالت، لوله ای باریک که شامل نوری به نام یورتروسکوپ نیز می باشد، از طریق مجاری ادرار و مثانه به منظور درمان و انجام روند سنگ های کلیه به کار گرفته می شود.

در روش آندوسکوپیک سنگ های کلیه که یک روش درمانی در کنار سایر راه های درمان سنگ کلیه از جمله سنگ شکنی است. با استفاده از امواج صوتی و خرد کردن سنگ ها، جراحی قسمت کلیه به منظور برداشتن سنگ های کلیه، جراحی غده پاراتیروئید شناخته می شود. از طریق مجاری ادراری، لوله ای نازک برای پیدا نمودن محل سنگ در میزنای و خرد کردن آن به کمک وسایل و تجهیزات ویژه، عملیات درمان سنگ های کلیه انجام می گردد.

حتما بخوانید: سنگ شکن برون اندامی ESWL

آندوسکوپیک سنگ های کلیه

ویژگی های کلی درمان آندوسکوپیک

از جمله حقایق و ویژگی هایی که می توان برای درمان آندوسکوپی در حالت کلی بیان نمود، می توان به موارد زیر اشاره کرد که عبارتند از:

حتما بخوانید: سنگ شکن درون اندامی TUL

ویژگی های درمان آندوسکوپیک

روش درمان آندوسکوپیک سنگ های کلیه از طریق مجاری ادرار RIRS

در رابطه با درمان آندوسکوپیک سنگ های کلیه از طریق مجاری ادرار RIRS (Retrograde Intra Renal Surgery) می توان گفت شیوه انجام درمان آندوسکوپیک سنگ های کلیه از طریق مجاری ادرار RIRS از طریق لوله های با قطر بسیار باریک و انعطاف پذیر انجام می شود. که این عمل باید به صورت بی حسی انجام شده و با استفاده از درمان آندوسکوپیک سنگ های کلیه از طریق مجاری ادرار RIRS است. پزشک متخصص اورولوژی می تواند در تمام زوایای مختلف لازم چرخش داشته و اقدام به تشخیص سنگ کلیه و رفع آن نماید.

همچنین در مورد درمان آندوسکوپیک سنگ های کلیه از طریق مجاری ادرار RIRS می توان گفت نسل جدید این شیوه درمانی به صورت یکبار مصرف ارائه می شود. که احتمال عفونت در طی فرآیند درمان آندوسکوپیک سنگ های کلیه از طریق مجاری ادرار RIRS را به صفر می رساند.

انواع سیستوسکوپی که در فرآیند درمان آندوسکوپیک سنگ های کلیه از طریق مجاری ادرار RIRS انجام می شود، در دو نوع رژید و فلکسیبل است. که نوع رژید روش قدیمی بوده و با توجه به اینکه روند درمان دردآور است، از بیهوشی استفاده می شود.

حتما بخوانید: سنگ شکن برون اندامی ESWL

درمان آندوسکوپیک از طریق مجاری ادرار

جمع بندی درمان آندوسکوپیک سنگ های کلیه از طریق مجاری ادرار RIRS

در این روش برای دستیابی به سنگ های کلیوی  جراح اورولوژی به صورت اندوسکوپیک از راه مجرای ادرار وارد مثانه و سپس حالب همان کلیه می گردد و از این طریق وارد کلیه می شود.

در این روش از یورتروسکوپ انعطاف پذیر جهت ورود به فضاهای داخل کلیه که به آنها لگنچه و کالیس ها اطلاق می شود استفاده می گردد که پس از روئیت سنگ با استفاده از پروب لیزر سنگ خرد می گردد.

اگر چه این تکنیک جزو روش های کمتر تهاجمی می باشد، ولی در مواردی که با سنگ ها بزرگ کلیه روبرو هستیم موفقیت این روش کاهش میابد. و ممکن است  به جلسات بیشتری جهت پاک کردن کامل سنگ ها نیاز شود. هزینه این روش بدلیل استفاده از لیزر و یورتروسکوپ fiexibel بیشتر از سایر روش هاست.

در یک جمع بندی کلی در رابطه با این شیوه درمانی باید گفت دکتر اورولوژ یا متخصص اورولوژی می تواند از روش های مختلفی برای درمان سنگ کلیه استفاده کند. که یکی از این روش ها، استفاده از درمان آندوسکوپیک سنگ های کلیه از طریق مجاری ادرار است. دکتر ارولوژیست در این روش از یک لوله نازک استفاده می کند. که از طریق مجاری ادراری، به داخل بدن وارد شده و در این حالت متخصص کلیه می تواند از قسمت های مختلف بدن عکس برداری کند.

برای آشنایی بیشتر با این مباحث به بخش مقالات سایت دکتر داریوش محمدی متخصص اورولوژی در جنت آباد مراجعه فرمایید.

2 Responses
  1. سلام من سنگ کمتراز۲۰میلی درلگنچه وهمچنین۴و۱۲میلی درکالیس های تحتانی دارم.چرادکتربرامpcnlنوشته وازروش ریرس نمیشه استفاده کنم؟یاازtul..آیاباpcnlهمه ی سنگ‌هادریک مرحله بیرون کشیده میشه؟

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *