ناتوانی جنسی

ناتوانی جنسی یا اختلال نعوظ به وضعیتی گفته می شود که مرد در حین برقراری رابطه و انجام فعالیت جنسی با همسر خود نتواند به اندازه کافی نعوظ خود را حفظ کرده و نیاز خود و یا او را برطرف نماید. ناتوانی جنسی یکی از مشکلات شایع در مراجعین کلینیک های ارولوژی می باشد و حدود ۲۰٪ مردان بالغ را به درجات مختلف درگیر می نماید. ناتوانی جنسی به میزان قابل توجهی کیفیت زندگی فرد را تحت تاثیر قرار می دهد و مشکلات روحی و خانوادگی متعددی را موجب می گردد.

علت بروز این مشکل به دو دسته کلی روانی یا سایکولوژی و جسمی تقسیم می شوند. از عوامل شایع جسمی دخیل در بروز این مشکل می توان دیابت، چاقی، بیماری های قلبی و داروها را نام برد. از بیماری های روانی مرتبط نیز می توان اضطراب و افسردگی شدید را ذکر کرد.

در صورت بی توجهی به نشانه ها و علائم این اتفاق ممکن است عوارض جبران ناپذیری برای زندگی مشترک هر یک از این افراد پیش آید و باید هر چه زودتر با بهترین متخصص ارولوژی و متخصص کلیه در این زمینه مشورت کنند. در ادامه به بررسی این موضوع و علائم و نشانه های آن خواهیم پرداخت؛ همراه ما باشید.

ناتوانی جنسی

ناتوانی جنسی چیست؟

اختلال نعوظ یکی از مشکلات جسمی و روانی است که بنا بر دلایل مختلف، امروزه تعدادی از مردان و زنان به صورت گذرا یا دائمی با آن دست و پنجه نرم می کنند و قادر به برقراری یک رابطه جنسی کامل با شریک زندگی خود نیستند. این موضوع از نشانه ها و علل مختلفی برخوردار بوده و لازم است که فرد بیمار باید هر چه زودتر با مراجعه به بهترین متخصص اورولوژی نسبت به درمان و رفع مشکل خود اقدام کند. به طور کلی، گونه‌های مختلف ناتوانی جنسی در مردان به صورت زیر است :

اختلال نعوظ

بر اساس گزارش ها و تحقیقات انجام گرفته اگرچه آقایان در هر سنی ممکن است که با این بیماری مواجه شوند، اما بر اساس آمارها تقریبا حدود 52 درصد از مردان در محدوده سنی 40 تا 70 سالگی با این مشکل دست و پنجه نرم می کنند که می توان وضعیت آنها را در دسته های مختلف خفیف، متوسط و کامل تقسیم بندی کرد.

علل و نشانه های اختلال نعوظ

ناتوانی جنسی در یک فرد به عوامل تاثیرگذار مختلفی بستگی داشته که از جمله آن ها می توان به سن و سال، موقعیت اجتماعی یا گرایش جنسی و… اشاره کرد. در واقع توجه به وضعیت هر یک از عوامل نامبرده شده می تواند کیفیت و نقشی موثر بر روی تقویت بنیان زندگی زناشویی زوج ها داشته و هر یک از طرفین به هنگام برقراری رابطه جنسی نسبت به یکدیگر احساس رضایت کافی و مطلوب را داشته باشند. عوامل و نشانه های ایجاد ناتوانی جنسی بسیار متعدد و گوناگون بوده؛ بطوری که برخی از بیماری ها نظیر دیابت، تصلب شرایین، افزایش فشار خون، اختلالات تیروئید و یا اختلالات روحی و روانی همچون استرس، افسردگی و … می‌تواند بر روی کیفیت و نحوه رابطه جنسی فرد تاثیر بگذارد. به طور کلی علل و نشانه های ناتوانی جنسی در مردان را بنا بر تشخیص دکتر اورولوژیست می توان در دو مبحث مختلف یعنی علل جسمی و علل روانی مورد بررسی قرار داد:

علل جسمی اختلال نعوظ

از جمله علل جسمی که باعث ناتوانی جنسی در فرد شده و او را از برقراری و انجام یک رابطه رضایت بخش و کامل دو طرفه محروم می کند, هریک از موارد مطرح شده در قسمت زیر است :

  • کاهش میزان سطح تستوسترون خون و یا فشار خون بالا
  • مصرف بیش از حد و همیشگی داروهای تجویزی نظیر داروهای فشار خون، ضد افسردگی و …
  • استعمال و مصرف دخانیات نظیر سیگار، مواد مخدر و …
  • اختلال‌های عروق خونی نظیر سخت شدن دیواره رگ‌ یا به اصلاح تصلب شرایین و…
  • سابقه آسیب عصبی یا سکته قلبی در فرد بخاطر مبتلا بودن به بیماری هایی نظیر دیابت و …

علل روانی اختلال نعوظ

اختلال نعوظ در افراد علاوه بر علل جسمی و بیماری های مختلف فرد به دلایل روحی و روانی نیز بستگی داشته و این علل و نشانه های روانی را می توان به صورت موارد زیر نام برد:

  • استرس، اضطراب و نگرانی بیش از حد در خصوص عملکرد جنسی و شیوه رفتار حین رابطه
  • احساس گناه حین برقراری رابطه جنسی
  • خاطرات ناخوشایند گذشته به هنگام برقراری رابطه نظیر تجاوز و یا آسیب‌های جنسی فرد
  • بیماری های روانی و افسردگی
  • اضطراب و استرس های کاری، تحصیلی و خانوادگی

اثرات و عوارض ناتوانی جنسی

ناتوانی جنسی مسئله مهمی است که در صورت بی توجهی فرد نسبت به درمان خود، اثرات و عوارض را برای او به دنبال خواهد داشت. بنابراین بهتر است که زوجین هر چه زودتر به دکتر اورولوژ مراجعه کرده و زیر نظر او برای درمان خود اقدام کنند. از جمله اثرات و عوارض ناتوان جنسی را می توان به صورت موارد زیر نام برد:

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *