عمل جراحی پروستات(Prostatectomy) نوعی جراحی برداشت پروستات می باشد. که توسط دکتر اورولوژ به روش های مختلفی جهت برداشتن بخشی از غده پروستات یا تمام آن انجام می‌شود. پروستات غده ای به بزرگی یک گردو (20 تا 25 گرم) می باشد که محل قرارگیری آن در زیر مثانه و در لگن مردان است. میزراه (urethra)، مجرایی که ادرار را از مثانه به بیرون منتقل می کند، از وسط پروستات عبور می‌کند.

 جراحی پروستات

در این مطلب قصد داریم به معرفی جراحی پروستات با برش جراحی OPEN PROSTATECTOMY بپردازیم که به عنوان یکی از روش های اورولوژی موثر برای درمان بزرگی پروستات، سرطان پروستات و کمک به جریان ادراری بهتر، نام برده شده است.

پروستاتکتومی باز

عمل جراحی پروستات با اهداف متفاوتی انجام می شود که دکتر اورولوژیست با توجه به وضعیت بیماری فرد آن را مشخص می کند. مثلا در جراحی سرطان پروستات، هدف از بین بردن و خارج نمودن بافت سرطانی است، در حالی که در عمل جراحی پروستات حجیم شده عمده تمرکز بر روی حذف بافت پروستات و بازگردانی جریان نرمال ادراری می باشد.

برداشتن پروستات به روش جراحی باز یک روش ایده آل در پروستات های با حجم خیلی بالا می باشد. در این روش پس از  بی حسی موضعی یا بیهوشی عمومی برش در بخش تحتانی شکم داده می شود. پس از باز کردن مثانه پروستات خارج می گردد و لایه های باز شده ترمیم می شوند. سیستوستومی در سقف مثانه و سوند فولی سه راه تعبیه و شستشو برقرار می شود. در این روش پروستات بطور کامل خارج می شود و تنها کپسول باقی می ماند. اگر چه در این روش موفقیت درمان بالا می باشد، ولی مدت زمان بستری طولانی بوده و درد ناحیه عمل برگشت به فعالیت نرمال زمان بیشتری نیاز دارد.

دکتر ارولوژ پس از انجام آزمایشاتی مانند سونوگرافي و سیستوسکوپی، اقدام به عمل جراحی پروستاتکتومی باز می نماید. که در مقایسه با جراحی TURP (برش پروستات از طریق مجرا) عوارض کمتری داشته و همچنین طول درمان کمتری را بر فرد متحمل می کند.

حتما بخوانید: علائم و نشانه های سرطان پروستات چیست؟

پروستاتکتومی باز

برداشتن پروستات به روش جراحی باز

در پروستاتکتومی باز که آن را با نام های دیگری نظیر جراحی سنتی یا دسترسی باز به پروستات هم می شناسند. جراح اورولوژی برشی را در سطح پوست ایجاد نموده تا پروستات و بافت های اطراف آن را خارج کند. در پروستاتکتومی باز دو روش اصلی جهت دسترسی به پروستات وجود دارد که عبارتند از:

رتروپوبیک​

در این روش دکتر ارولوژیست با ایجاد برشی در سمت پایین شکم به پروستات راه پیدا می کند. با اینکه در اکثر موارد تنها پروستات برداشته می شود. اما در کیس های ابتلا به سرطان پروستات و یا مشکوک به گسترش به بافت های اطراف پروستات برخی از گره های لنفاوی برای نمونه برداری برداشته می شود. در مقایسه با سایر انواع جراحی های پروستات، عمل جراحی رتروپوبیک پروستات ممکن است خطر آسیب عصبی کمتری داشته باشد.

پس از انجام آزمایشات لازمه، در صورتی که متخصص کلیه تشخیص دهد که سرطان در تمامی بافت های بدن پخش شده است، از ادامه جراحی و خروج بافت های درگیر صرف نظر خواهد شد.

روش پرینه آل

جراح برشی را بین انتهای دستگاه گوارش (رکتوم یا مقعد) و کیسه بیضه ایجاد نموده و بدین طریق اقدام به برداشت غده پروستات می کند. روش پرینه آل در مواردی پیشنهاد می شود که به دلیل وجود شرایط و بیماری های خاص، جراح قادر به انجام روش رتروپوبیک بر روی بیمار نمی باشد. در این وضعیت است که دیگر قادر به حذف غدد لنفاوی نخواهیم بود.

با وجود اینکه مدت زمان جراحی پروستاتکتومی به روش پرینه ال کمتر از روش رتروپوبیک است اما باید به این نکته هم توجه کنیم که با انتخاب روش پرینال، احتمال ایجاد ناتوانی در نعوظ افزایش پیدا می کند.

حتما بخوانید: سرطان پروستات

برداشتن پروستات به روش جراحی باز

عوارض عمل پروستات با برش جراحی OPEN PROSTATECTOMY

امروزه روش های جراحی با کمک ابزارهای پیشرفته، عوارض بعد از جراحی پروستاتکتومی را تا حد زیادی کاهش داده است، اما بیمار دچار مشکلاتی همچون موارد زیر شود:

در صورت مسدود شدن ادرار و یا وجود خون غلیظ در آن حتما با متخصص اورولوژی در تماس باشید و مشاهده این علائم هشدار دهنده را ساده نگیرید. در ضمن هزینه عمل پروستات نیز بسته به محلی که عمل در آن انجام می شود، متفاوت می باشد.

حتما بخوانید: پروستات چیست؟

عوارض جراحی پروستات

دوره نقاهت و بهبودی

پس از عمل جراحی، زمان کافی را برای استراحت در نظر بگیرید. چرا که پس از انجام عمل جراحی پروستاتکتومی، احساس خستگی خواهید داشت. با توجه به نوع عمل و طول آن، دوران بهبود و نقاهت شما متفاوت خواهد بود. در این دوران افزون بر توجه به وضعیت سلامت کلی بدن، لازم است که از تجویزات پزشک اورولوژ در دوران پس از عمل پیروی کرده و مراقبت های لازم را انجام دهید تا در مدت زمانی کوتاه سلامت جسمی خویش را بازیابید.

مراقبت های پس از جراحی پروستات

مراقبت های پس از عمل جراحی پروستات باز

پس از انجام جراحی پروستاتکتومی باز لازم است برخی از نکات بهداشتی را رعایت کنید تا در سریع ترین زمان ممکن بهبود حاصل شود. برخی از این مراقبت ها عبارتند از :

هر عمل جراحی عوارض جانبی خاصی دارد و همچنین نیاز به مراقبت بعد از جراحی می باشد. به عنوان مثال اگر می خواهید بدانید عوارض جانبی بعد از عمل جراحی پروستات، عوارض جراحی افتادگی رحم و مثانه، عوارض جانبی پروستات و عوارض عمل پروستات بدخیم چیست؟ با مراجعه به سایت دکتر داریوش محمدی متخصص ارولوژی علاوه بر پاسخ به عوارض بعد از عمل های جراحی تاکید فراوانی به مراقبت های پرستاری قبل و بعد از عمل جراحی می کند.

ممکن است سوالاتی از قبیل آیا عمل پروستات خطرناک است؟ آیا عود سرطان پروستات بعد از جراحی ممکن است؟ یا بعد از عمل آپاندیس چکار کنیم؟ داشته باشید. دکتر ارولوژیست پاسخ دهنده خوبی برای سوالات شما است. اگر بی اختیاری ادرار بعد از عمل پروستات دارید و نمی دانید مدت زمان بی اختیاری ادرار بعد از عمل پروستات چند روز است کافی است با مرکز درمانی متخصص کلیه، دکتر داریوش محمدی متخصص اورولوژی در جنت آباد تماس حاصل فرمایید.

اگر می خواهید اطلاعات بیشتری در مورد مراقبت های بعد از عمل جراحی مانند: مراقبت های بعد از جراحی باز کیست تخمدان، مراقبت بعد از عمل فتق، مراقبت بعد از جراحی مثانه و عوارض و مراقبت های بعد از عمل پروستات کسب کنید، می توانید به دکتر اورولوژ مراجعه کنید و از او درخواست مشاوره کنید. اگر عمل پروستات کردید و با خود می گویید، بعد از عمل پروستات چی بخوریم که نیاز به درمان سوزش ادرار بعد از عمل پروستات یا درمان نعوظ بعد از جراحی پروستات نداشته باشیم، با دکتر داریوش محمدی فوق تخصص کلیه دیگر نگران تغذیه و درمان بیماری خود نخواهید بود.

یک پاسخ

  1. سلام دکتور عزیز
    ایاپروستاد با درجه ۵۰ خوش خیم با دارو
    خوب میشود
    ۲ بعد از عمل آلت مرد فعال میشود…به نعوزمیرسد
    ۳ سن من ۶۲ ساله ..هالا خوب به نعوظ میرسم
    آیا بعد از عمل نعوظ دارم یا نه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *