دکتر اورولوژیست در صورتی که مشکل حادی برای سیستم تولید مثل و مجاری تناسلی و ادراری تشخیص دهد و اگر شخص سرطان پروستات یا حجیم بودن پروستات داشته باشد، دکتر ارولوژیست برای عمل و انجام مراحل درمان، اندام مربوطه اقدام می کند، در غیر این صورت لزومی برای این کار نمی باشد. عمل جراحی پروستات بدون برش یکی از روش های رایج در این زمینه است.

دکتر اورولوژیست

دکتر اورولوژیست به آن افراد و در واقع متخصصانی گفته می شود که به طور تخصصی در رشته اورولوژی و مباحث مربوط به تخصص اورولوژ، که در رابطه با کلیه، مجاری ادراری و تناسلی و سیستم باروری می باشد، کار می کنند و هر روز به دنبال راهکارهای مناسب و کارآمد برای درمان و روش های پیشگیرانه بیماری ها می باشند.

غده ی پروستات

غده ی پروستات که در پایان دستگاه گوارش و در پایین مجرای مثانه جای دارد، وظیفه بسیار مهمی در باروری مردان دارد که می تواند مایع اسپرم را تولید کند. دکتر اورولوژیست برای انجام عمل جراحی پروستات ممکن است از بی حسی و یا بی هوشی استفاده کند، این تصمیم با حال روحی و رده سنی و بیماری های زمینه ای که شخص بیمار دارد، مرتبط می باشد. هدف از جراحی، راحت تخلیه کردن ادرار شخص، متحمل شدن درد کمتری توسط شخص بیمار و همچنین عوارض جانبی را به حداقل برسانیم.

حتما بخوانید: جراحی پروستات با برش جراحی OPEN PROSTTECTOMY

غده ی پروستات

انواع عمل جراحی دکتر اورولوژیست در پروستات بدون برش در سطح خارجی

1) جراحی با دستگاه لیزر: در این نوع عمل جراحی مشکل پروستات را بدون نیاز به برش در لایه سطحی بافت بدن حل می کنند. دکتر اورولوژیست در این جراحی یک اسکوپ فیبراپتیک را در مسیر مجرای مورد نظر رد می کند، در این روش با دستگاه لیزر در واقع بافتی را که مانع از جریان طبیعی ادرار و تخلیه راحت مثانه می شود را توسط این دستگاه از بین می برند و مسیر را باز می کنند.

2) جراحی با آندوسکوپی: تا حدودی شبیه به روش قبلی است، دکتر اورولوژیست برشی را در سطح بدن ایجاد نمی کند. توسط لوله ای طویل و با انعطاف پذیری زیاد از ابتدای آلت رد می کند و قسمتی از اندام را برش می دهند. این نوع جراحی از عمل های جراحی پروستات بسیار کاربردی و مناسب نام برده می شود.

ترجیحا پیشنهاد می شود که در حد امکان از جراحی TURP با برش پروستات برای کسانی که وضعیت بدخیمی ندارند جلوگیری شود چرا که عوارض آن زیاد است که می تواند برای بیمار دردناک و بسیار سخت باشد. این عوارض عبارت اند از: ایجاد عفونت در محلی که عمل صورت گرفته است، بی اختیار شدن ادرار، خونریزی کردن محل عمل، آسیب رساندن به دیگر بافت های بدن و همچنین عواملی که مزید بر علت هستند: ترشحات، تب و لرز و تورم در محلی که برش یا عمل صورت گرفته است.

حتما بخوانید: پروستات چیست؟

انواع جراحی دکتر اورولوژیست

رزکسیون پروستات از داخل مجرای TURP

turp چیست؟ عمل جراحی پروستات بدون برش، این نوع جراحی پروستات بدون استفاده از برش جراحی انجام می گردد. در این روش با استفاده از دوربین های مخصوص رزکتوسکوپ که وارد مجرا و مثانه می گردد، بافت های پروستات که موجب انسداد مجاری گردیده است؛ با کمک الکترود لوپ شکل کاملا تراشیده و از مثانه خارج می گردند. در انتهای عمل معمولا محل پروستات به صورت حفره خالی مشاهده می شود. خونگیری انجام می شود و از سوند سه راه جهت شستشو استفاده می گردد.

ارجحیت این عمل در بستری کوتاه تر بیماران در بیمارستان و بازگشت سریعتر به فعالیت روزمره  و درد کمتر می باشد. که بویژه در بیماران در سنین بالا زمان ریکاوری را کوتاه تر می کند.

حتما بخوانید: متخصص اورولوژی کیست؟

جراحی پروستات بدون برش

متخصص کلیه و عمل جراحی پروستات بدون برش

در این رشته هم جراحی های بسیاری انجام می شود که از جمله آنها می توان به سرطان پروستات، بیماری های ناشی از سنگ کلیه، بیماری های وراثتی و مادرزادی سیستم های ادراری و تناسلی اشاره کرد. کلیه عضو بسیار مهم در بدن ما انسان ها است که اگر از آن به طور درست مراقبت نکنیم دچار بیماری های متوالی و سختی می شویم، پس برای سالم ماندن کلیه های خود تلاش کنیم و این ارگان مهم را جدی بگیریم. در زمان مشاهده هرگونه مشکل در این زمینه، باید سریعا به متخصص کلیه مراجعه کرد.

حتما بخوانید: متخصص اورولوژی کودکان کیست؟

متخصص کلیه و جراحی پروستات بدون برش

متخصص اورولوژی کودکان

متخصصین اورولوژی کودکان، جراحانی هستند که به حل مسائل و بیماری های مربوط به ادرار و دستگاه تناسلی کودکان می پردازند و آنها را درمان می کنند. زیرا بسیاری از کودکان از همان بدو تولد خود با مشکلاتی در این عضو دست و پنجه نرم می کنند. از وظایف مهم متخصصین ارولوژی کودکان می توان به: درمان اختلالات و مشکلات تخلیه مثانه، ریفلاکس وزیکورترال، عفونت ادراری و سوزش ادرار اشاره کرد. در هر رده ی سنی که هستید می توانید به ارولوژ مراجعه کنید. به طور معمول این مشکلات که ناشی از مجاری ادراری و دستگاه تناسلی پیش می آید، از 50 سالگی به بعد در افراد شایع تر است.

2 Responses
  1. جناب آقای دکتر با عرض سلام و ارادت : در سونوگرافی مشخص میکند که پروستات بزرگ نشده است واندازه آن 22 است فقط از داخل کمی مجرا را تنگ کرده آیا در جراحی از مجرا اگر تراش بسیار ناچیز باشد باز هم شخص ممکن است بچه دار نشود و یا اینکه بچه دار میشود. لطفا جواب را به ایمیل من ارسال فرمایید. با تشکر

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *