درمان زگیل تناسلی

زگیل تناسلی
آنچه می خوانید...

درمان زگیل تناسلی می تواند به روش های مختلفی با توجه به نوع مشکل انجام شود. به طور کلی امروزه درمان از طریق واکسن، دارو، مراقبت و یا جراحی انجام می شود. زگیل تناسلی یکی از متداول ترین بیماری های مقاربتی است که می تواند واگیردار باشد و از فردی به فردی دیگر در اثر رابطه های نادرست مقاربتی منتقل گردد. برای اطلاعات بیشتر در مورد پیشگیری و درمان این عارضه باید از دکتر اورولوژ و دکتر اورولوژیست ها راهنمایی های لازم گرفته شود.

زگیل تناسلی یعنی چه؟

زگیل های تناسلی از جمله رایج ترین مشکلات همه گیر در اثر بیماری های آمیزشی است رشد آرامی دارد و در اندام تناسلی زن و مرد ظاهر می شود. این زگیل ها می توانند باعث درد، ناراحتی و خارش شوند. زگیل های تناسلی یک عفونت واگیردار از راه مقاربتی (STI) مانند رابطه دهانی و سکس و … ناشی از ویروس پاپیلومای انسانی (HPV) است. ذکر این نکته نیز لازم است که زگیل ها با تبخال ها در دستگاه های تناسلی متفاوت هستند. HPV شایع ترین ویروس در میان بیماری های آمیزشی است. زنان و مردان فعال جنسی در معرض عوارض HPV، از جمله زگیل های تناسلی هستند. عفونت HPV به ویژه برای خانم ها خطرناک است زیرا برخی از انواع HPV همچنین می توانند باعث سرطان دهانه رحم و سرطان مهبل شوند. مهم ترین راه درمان کلیدی این مشکل در کنترل این عفونت می باشد.

زگیل تناسلی

درمان زگیل تناسلی چگونه است؟

پیش از بیان راه های درمان زگیل تناسلی باید گفت زگیل های تناسلی بیشتر در افرادی دیده می شود که:

  • زیر ۳۰ سال هستند.
  • سیگار می کشند.
  • دارای سیستم ایمنی ضعیف هستند.
  • سابقه کودک آزاری داشته باشند.
  • فرزندان مادری هستند که هنگام زایمان ویروس داشته است.

اولین مرحله درمان زگیل تناسلی، تشخیص آن است. برای تشخیص این بیماری، پزشک در مورد سلامتی و سابقه جنسی شما سوال می کند. این سوالات شامل علائمی است که شما تجربه کرده اید و اینکه آیا بدون کاندوم یا از طریق رابطه دهانی به مقاربت پرداخته اید یا خیر. پزشک همچنین معاینه فیزیکی را در هر نواحی که احتمال وجود زگیل در آن وجود دارد انجام می دهد.

در برخی موارد ممکن است زگیل در اعماق بدن زنان باشد که در این صورت متخصص اورولوژی باید معاینه لگن را انجام دهد. آزمایش DNA , HPV می تواند در مشخص شدن نوع HPV کمک کند.

درمان زگیل تناسلی

راه های درمان زگیل تناسلی

در غالب موارد، زگیل های تناسلی قابل مشاهده هستند و با گذشت زمان از بین می روند اما در مورد ویروس HPV باید گفت این مشکل می تواند در سلول های پوستی شما باقی بماند. این بدان معناست که ممکن است در طول زندگی خود چندین بار مبتلا شده و دیگران را نیز مبتلا کنید. بنابراین کنترل علائم مهم است زیرا شما می خواهید از انتقال ویروس به دیگران جلوگیری کنید.

ممکن است برای تسکین علائم دردناک یا به حداقل رساندن ظاهر آنها، زگیل های تناسلی را درمان کنید. با این حال، شما نمی توانید زگیل های تناسلی را با استفاده از داروهای زدودن یا درمان زگیل بدون نسخه (OTC) درمان کنید.

پزشک شما می تواند برای درمان زگیل تناسلی به صورت موضعی موارد زیر را تجویز کند:

  • imiquimod (آلدرا)
  • پودوفیلین و پودوفیلوکس (کندیلوکس)
  • تری کلرواستیک اسید یا TCA

اگر زگیل های قابل مشاهده با گذشت زمان برطرف نشوند، ممکن است برای برداشتن آنها به جراحی جزئی نیاز داشته باشید. پزشک شما همچنین می تواند برای درمان زگیل تناسلی از این راه ها نیز استفاده کند:

  • الکترو کوتر یا سوزش زگیل با جریان الکتریکی
  • جراحی زگیل های یخ زده
  • لیزر درمانی
  • برداشتن یا قطع زگیل
  • تزریق داروی اینترفرون

یک نکته مهم در درمان زگیل تناسلی

اول از همه بدانید که از درمان های خانگی که برای زگیل های دست یا سایر اجزا بدن پیشنهاد شده، برای درمان در زگیل های تناسلی استفاده نکنید. زگیل های دست و دستگاه تناسلی به علت دلایل مختلفی که باعث آنها می شود و درمان هایی که برای سایر مناطق بدن طراحی شده و حساسیت ها نباید برای یکدیگر استفاده شود. استفاده از روش های درمانی اشتباه ممکن است بیش از سود آن ضرر داشته باشد. برخی از داروهای خانگی در درمان زگیل های تناسلی مفید شناخته می شوند، اما شواهد کمی در مورد قطعیت از آنها وجود دارد. همیشه قبل از اقدام به درمان خانگی با دکتر ارولوژ خود مشورت کنید.

پیشگیری قبل از درمان!!

واکسن های HPV به نام Gardasil و Gardasil 9 می توانند زنان و مردان را از رایج ترین بیماری های HPV که باعث ایجاد زگیل های تناسلی می شوند، محافظت کند. همچنین می توانند در برابر این مشکلات که با سرطان دهانه رحم مرتبط هستند نیز مقابله نماید. واکسنی به نام سرواریکس نیز موجود است که این واکسن از سرطان دهانه رحم محافظت می کند اما از زگیل های تناسلی محافظت نمی کند. به طور کلی افراد از سن ۹ سالگی می توانند واکسن HPV را دریافت کنند. همچنین تزریق این واکسن برای افراد تا ۲۶ سالگی، می توانند اثرگذار باشد. واکسن HPV بسته به سن در یک سری دو یا سه بار تزریق می شود. استفاده از کاندوم در هر بار رابطه جنسی نیز می تواند خطر ابتلا به زگیل تناسلی را کاهش دهد. نکته مهم در این روش، استفاده از مانع فیزیکی برای جلوگیری از انتقال ویروس است.

سوالات متداول درمان زگیل تناسلی

اشتراک گذاری مطلب:

دکتر داریوش محمدی

متخصص اورولوژی
فوق تخصص جراحی کلیه و مجاری ادراری،
فلوشیپ اندویورولوژی