شاید برای اکثر افراد واژه اوروانکولوژی یک واژه نامفهوم باشد و اطلاعات دقیقی در این رابطه نداشته باشند. اوروانکولوژی یا همان اورولوژی یک شاخه از علم پزشکی است که به درمان مشکلات کلیوی، مجاری ادراری و درمان ناباروری در مردان می پردازد.
خیلی اوقات تابلوهای متخصص اورولوژی را دیده ایم و اطلاعات دقیقی در رابطه با تخصص این پزشکان نداشته ایم. برای برطرف کردن و جراحی کلیه و مجاری ادرار در خانم ها و آقایان، باید به دکتر اورولوژیست مراجعه کنید و همچنین برای درمان ناباروری در مردان باید به این متخصص ها مراجعه کرد. در ادامه این مقاله به معرفی بهتر شاخه اوروانکولوژی و شناسایی و علائم بیماری ارولوژی خواهیم پرداخت.
اوروانکولوژی چیست؟
یکی از شاخه های علم پزشکی اوروانکولوژی است که به بررسی و درمان دقیق کلیه و مجاری ادرار خانم ها و آقایان می پردازد. دکتر اورولوژ به صورت تخصصی وظیفه بررسی اندام تناسلی و تولید مثل مردان را دارد و در صورت مشاهده هرگونه مشکل این متخصص می تواند مشکل را حل کند. به طور کلی متخصص ارولوژی وظیفه جراحی کلیه و مجاری ادرار در خانم ها و آقایان و درمان ناباروری در مردان را به عهده دارد. زنان برای درمان ناباروری خود به متخصص زنان و زایمان و مردان به دکتر ارولوژیست مراجعه می کنند. زمانی که دستگاه های تناسلی و مجاری ادرار و … دچار تومور های بدخیم می شوند درمان آنها توسط اوروانکولوژیست ها صورت می گیرد.
به چه کسی اورولوژیست می گویند؟
پزشکی که در زمینه جراحی کلیه و مجاری ادرار و همچنین درمان ناباروری در مردان تحصیل کرده است اورولوژیست نام دارد. یک متخصص اورولوژیست پس از گذشت دوره پزشکی عمومی 4 سال در رشته اورولوژی به صورت تخصصی تحصیل می کند تا بتواند متخصص اورولوژیست شود. متخصص کلیه نیز وظیفه جراحی و بررسی کلیه و مجاری ادراری را دارد.
در علم اورولوژی چه قسمت هایی از بدن را مورد مطالعه قرار می دهند؟
در علم اوروانکولوژی تمامی قسمت های کلیه و مجاری ادراری را مورد بررسی قرار می دهند. و همچنین اندام تناسلی و تولید مثل مردان را برای درمان ناباروری بررسی می کنند.
- برای درمان بیماری های کلیوی مانند سنگ کلیه، نارسایی کلیه و … ، کلیه ها را مورد بررسی قرار می دهند.
- در صورت مشاهده بیماری هایی مانند سنگ مثانه، عفونت مثانه، افتادگی مثانه و… مثانه را بررسی و درمان می کنند.
- مطالعه بر روی میزراه برای درمان بیماری هایی مثل عفونت مجاری ادرار، انسداد در مجاری ادرار و….
- مطالعه بر روی بیضه ها و آلت تناسلی برای درمان بیماری های سرطان بیضه، فتق بیضه، شکسته شدن آلت، انحراف در آلت تناسلی، واریکوسل و….
- بررسی دستگاه جنسی در صورت اختلال در نعوظ، ناتوانی جنسی، دیده شدن بیماریی هایی مثل زگیل تناسلی و تبخال تناسلی و…
- انجام کلیه جراحی های زیبایی آلت تناسلی
بیماری اورولوژی و علائم آن
در صورت مشاهده هر کدام از علائم زیر به متخصص اوروانکولوژی مراجعه و مشکل خود را درمان کنید
- دیده شدن خون در ادرار: در صورت مشاهده خون در ادرار فوری به متخصص مراجعه کنید زیرا اصلا نشانه خوبی نیست.
- دفع ادرار همراه با درد: در حالت عادی دفع ادرار درد ندارد و در صورت احساس درد در دفع ادرار سریعا به پزشک مراجعه کنید.
- تکرر در ادرار: اگر خانمی در صورت باردار نبودن دچار تکرر ادرار شد حتما به پزشک مراجعه کند زیرا تکرر ادرار در خانم های باردار کاملا طبیعی است. در آقایان تکرر ادرار نشانه مشکل در پروستات است و باید هرچه سریعتر به پزشک مراجعه کنند.
- احساس درد در کلیه: درد کلیه می تواند نشان دهنده سنگ کلیه یا مشکلات بزرگتری باشد و در صورتی که کلیه های شما درد گرفت حتما به یک متخصص اوروانکولوژی مراجعه کنید.
- احساس درد و ناخوشی در ناحیه بیضه ها: در حالت عادی احساس درد و تیر کشیدن در بیضه ها عادی نیست و نباید نادیده گرفته شود. همچنین در صورتی که احساس کردید یک توده در بیضه ها وجود دارد به متخصص مراجعه کنید.
شاخه های تخصصی اوروانکولوژی چه هستند؟
علم اورولوژی به چند شاخه تقسیم می شود که هر کدام از متخصص ها در یکی از این شاخه ها تحصیل کرده است. بهتر است شاخه های علم اورولوژی را بشناسید و با توجه به آنها به متخصص مراجعه کنید.
- اورولوژی اطفال: در این شاخه متخصص به مطالعه مشکلات دستگاه ادراری اطفال می پردازد.
- اورولوژی زنان: در این شاخه بیماری های زنان مانند افتادگی رحم و مثانه، بی اختیاری ادرار و … مورد بررسی قرار می گیرد.
- آندورلوژی
- اورولوژی ترمیمی
- اورانکلوژی
- چیوند کلیه
- اندوپاروسکوپی