میزان نرمال تستوسترون در مردان چقدر است؟

میزان نرمال تستوسترون در مردان - دکتر داریوش محمدی

میزان نرمال تستوسترون در مردان چقدر است؟

فهرست مطالب

میزان نرمال تستوسترون در مردان ، یکی از هورمون های مهم جنسی در بدن انسان هورمون تستوسترون در مردان می باشد که به غیر از رفع اختلالات جنسی کمک شایانی به بلوغ پسران و رفع بیماران دیگر در بدن مردان می شود. باید دانست که در صورت رویت علایمی سریعا برای انجام آزمایش هورمون باید به بهترین متخصص اورولوژی در تهران دکتر داریوش محمدی مراجعه کنید تا با کمک دارو ها از کمبود این هورمون در بدن جلوگیری نماید.

 

میزان نرمال تستوسترون در مردان - دکتر داریوش محمدی

هورمون تستوسترون – میزان نرمال تستوسترون در مردان

تستوسترون از هورمون های استروئیدی با ساختار کلسیم می باشد که از بعد از دو ماهگی در رحم مادر شروع به تولید می کند و نرینگی یا مادگی جنین را مشخص می کند و در صورت مذکر بودن نوزاد در دوران بلوغ این هورمون رشد آن به نهایت رسیده و می توان اثرات آن را در این دوران در پسران مشاهده کرد. این هورمون در هر دو جنس وجود دارد اما میزان تولید آن به صورت نرمال 20 برابر در مردان بیشتر از زنان است هرچند که با توجه به متابولیسم بدن مردان تستوسترون در مردان هفت برابر بیش از زنان محسوب می شود و همین امر است که باعث افزایش میل جنسی در افراد می شود.

میزان نرمال تستوسترون در مردان - دکتر داریوش محمدی

آزمایش تستوسترون – میزان نرمال تستوسترون در مردان

آزمایش میزان تستوسترون را به دلایل مختلفی در هر دو جنس ممکن است بگیرند اما یکی از دلایل شایع تاخیر و یا بلوغ زودرس در پسران و یا میزان پایین بودن تستوسترون در هورمون می باشد. این آزمایش را از طریق آزمایش خون می گیرند که به آن آزمایش سرم هم گفته می شود که میزان این هورمون در آن سنجیده شده است. تستوسترون در مردان در بیضه ها و در زنان در تخمدان هایشان تولید می شود.

تستوسترون در بدن افراد باعث پدیدار شدن شواهدی همچون:

  • افزایش توده عضلانی
  • توده استخوانی بالاتر
  • قدرت جسمانی
  • موی بدن

میزان نرمال تستوسترون در مردان - دکتر داریوش محمدی

عوارض کاهش میزان تستوسترون در مردان چیست؟

کاهش میزان تستوسترون در مردان ، که به عنوان هیپوگنادیسم نیز شناخته می‌ شود ، می ‌تواند عوارض متعددی بر سلامت جسمی و روانی مردان داشته باشد. از جمله مهم ‌ترین عوارض فیزیکی کاهش تستوسترون ، کاهش میل جنسی و اختلالات نعوظ است. همچنین ، این کاهش ممکن است به کاهش توده عضلانی و افزایش چربی بدن منجر شود و سطح انرژی روزانه فرد را به‌ طور قابل ‌توجهی کاهش دهد. ضعف و خستگی مزمن نیز از دیگر نشانه‌ های فیزیکی کمبود تستوسترون هستند.

در بعد روانی ، کاهش سطح تستوسترون ممکن است باعث افت روحیه ، افسردگی ، کاهش تمرکز و حتی کاهش اعتماد به نفس شود. مردانی که با کمبود تستوسترون مواجه هستند ، ممکن است افزایش تحریک‌ پذیری و نوسانات خلقی را تجربه کنند. کاهش تراکم استخوان و افزایش خطر ابتلا به پوکی استخوان نیز از عوارض بلند مدت این وضعیت است که در سنین بالاتر بیشتر دیده می ‌شود. همچنین ، کاهش تستوسترون می ‌تواند منجر به کاهش تولید اسپرم و در نتیجه ، کاهش باروری در مردان شود. در مجموع ، کاهش سطح تستوسترون نه ‌تنها کیفیت زندگی فرد را تحت تأثیر قرار می‌ دهد ، بلکه می ‌تواند زمینه‌ ساز مشکلات جدی ‌تر سلامتی در طولانی‌ مدت شود. درمان به موقع و مناسب می‌ تواند به بهبود علائم و جلوگیری از عوارض شدید تر کمک کند.

تستوسترون در مردان

در صورت دیدن علائم در مردان و یا مشکوک شدن به کمبود این هورمون نیاز است که سریعا چک شود و در صورت کمبود آن به این موضوع هیپوگنادیسم می گویند. در حدود 4 درصد از تستوسترون های موجود در بدن مردان به صورت آزاد می باشد. به طور کلی میزان این هورمون در افراد چاق پایین تر از افراد دیگر است. پایین بودن تستوسترون در مردان عوارض بسیاری دارد که می توان به برخی از آنها اشاره کرد:

  • کاهش موی بدن
  • کاهش توده عضلانی
  • کاهش میل جنسی
  • اختلال نعوظ
  • رشد بافت سینه یا ژنیکوماستی
  • تاخیر در بلوغ
  • صدمه به بیضه که ممکن است به وسیله ضربه، اعتیاد به الکل یا اوریون ایجاد شده باشد
  • بیماری هیپوتالاسمی
  • بیماری هیپوفیز
  • تومور هیپوفیز غیر سرطانی

میزان نرمال تستوسترون در مردان - دکتر داریوش محمدی

نقش متخصص کلیه و ارولوژ در کمبود تستوسترون در مردان

بیماری کلیه یکی از شایع ترین بیماری هایی در مردان است که از کمبود هورمون تستوسترون رنج می برند. کمبود تستوسترون در مردان باعث کاهش تمایلات جنسی و اختلال در نعوظ می شود که این موضوع آسیب جدی به کلیه می زند و در این صورت در اولین اقدام بیمار باید به متخصص ارولوژی خوب در تهران دکتر داریوش محمدی مراجعه نماید. بهترین متخصص اورولوژی در تهران باید به سن فرد بیمار بسیار توجه داشته باشد چرا که مقدار این هورمون در سنین مختلف افراد متفاوت است. به طوری که این هورمون در افراد بعد از گذر از سن 40 سالگی در هر سال یک درصد کاهش میابد.

میزان نرمال تستوسترون در مردان در سنین مختلف چیست؟

میزان نرمال تستوسترون در مردان بسته به سن آن ها تغییر می‌ کند. در مردان جوان (۱۸ تا ۳۵ سال) ، سطح تستوسترون بین ۲۶۰ تا ۱۰۰۰ نانو گرم در دسی ‌لیتر (ng/dL) متغیر است. توجه داشته باشید که این میزان با افزایش سن ، کاهش می ‌یابد. به ‌طور متوسط هر سال پس از ۳۰ سالگی ، ۱ تا ۲ درصد کاهش در سطح تستوسترون رخ می ‌دهد که کاملا طبیعی است. در مردان بالای ۴۰ سال ، میزان نرمال معمولاً بین ۲۰۰ تا ۹۰۰ ng/dL است. سطح پایین‌ تر از ۳۰۰ ng/dL می ‌تواند نشان ‌دهنده کمبود تستوسترون باشد که ممکن است نیاز به بررسی و درمان داشته باشد. بهتر ایت به این نکته توجه داشته باشید که تغییرات هورمونی می ‌تواند بر سلامت جسمی و روانی تأثیر بگذارد.

دکتر داریوش محمدی

دکتر داریوش محمدی ، بهترین اورولوژیست تهران ، با رتبه برتر بورد اورولوژی و تخصص در جراحی کلیه و مجاری ادراری ، اطمینان و اعتماد بیماران را نیز جلب کرده است. دکتر محمدی با گذراندن دوره‌ های فلوشیپ اندویورولوژی و لاپاروسکوپی و بهره‌گیری از جدیدترین تکنیک‌ ها ، درمان‌ های کم‌تهاجمی و موثری را ارائه می‌ دهد که بهبودی سریع همراه با کیفیت بالای زندگی را تضمین می‌ کند.

تازه های مجله پزشکی :

اشتراک گذاری :