درد پهلو و کلیه در کرونا

کلیه-درد

درد پهلو و کلیه در کرونا

آیا می دانید درد پهلو و کلیه در کرونا ناشی از چیست؟ کلیه یکی از اعضای مهم بدن است که بر اثر ابتلا به ویروس کرونا مورد حمله ویروس قرار می گیرد و موجب درد در ناحیه کلیه و پهلو می شود. اما همیشه همه ی دردهای پهلو و کلیه را نمی توان به ویروس کرونا ربط داد زیرا عواملی همچون عفونت نیز می تواند کلیه را به درد بیاورد. اگر دردی که در کلیه احساس می کنید بر اثر عفونت باشد درد کلیه ناگهانی و شدید می باشد اما اگر این درد در اثر کرونا باشد درد کلیه به صورت عضلانی بوده که با حرکت کردن در زمان خوابیدن و بلند شدن بیشتر حس می شود. در هر صورت، در زمان مواجهه با چنین مشکلاتی حتما باید به بهترین متخصص اورولوژی مراجعه کرد.

درد پهلو و کلیه در زمان کرونا می تواند نشان دهنده بیماری های دیگر و یا حتی بیماری کرونا باشد ولی برای بررسی دقیق این دردها بهتر است به متخصص کلیه مراجعه کرد.

امروزه با همه گیر شدن بیماری کرونا در جهان افراد زیادی استرس مبتلا شدن به این بیماری را دارند و با مشاهده هر علائمی در بدن فکر می کنند که به این بیماری مبتلا شده اند. در ابتدا بهتر است علائم بیماری کرونا را بدانید و در صورتی که احساس درد پهلو و کلیه در زمان کرونا کردید، به متخصص ارولوژی مراجعه کنید.

کرونا

درد پهلو و کلیه در کرونا

گاهی پیش می آید افرادی به دکتر اورولوژیست مراجعه می کنند و از درد پهلوی خود اظهار نگرانی می کنند که متخصص ارولوژی پس از معاینات و بررسی آزمایشات و سونوگرافی از کلیه تشخیص خود را اعلام می کنند. در برخی موارد پس از بررسی ها و معاینات پزشک متوجه می شویم که درد کلیه ناشی از بیماری دیگری می باشد. بیش از یک سال است کرونا عامل جدیدی برای دردهای عضلانی پهلو و کلیه می باشد که در بیشتر مواقع اگر فرد مبتلا به کرونا در شرایط وخیمی نباشد با مراقبت های خانگی درمان می شود و جای نگرانی ندارد.

باتوجه به تحقیقات اخیر پزشکان و کادر درمان متوجه شده اند که درد پهلو و کلیه در زمان کرونا می تواند نشانه مبتلا شدن به بیماری کرونا باشد. افرادی که بیماری های زمینه ای دارند بیشتر در معرض ابتلا به بیماری کرونا و نارسایی کلیه قرار دارند. افرادی که بیماری های زمینه ای و نارسایی کلیه دارند باید پروتکل های بهداشتی را کاملا رعایت کنند و اگر برای دیالیز مجبور هستند به مراکز دیالیز مراجعه کنند، قبل از رفتن با منشی هماهنگ کنند تا در اسرع وقت کار آنها را انجام دهد.

طبق تحقیقات انجام شده پزشکان متوجه شده اند که افرادی که سالم هستند و هیچ گونه بیماری های زمینه ای و نارسایی کلیوی ندارند ممکن است با مبتلا شدن به کرونا به نارسایی کلیوی مبتلا و در مواقعی دیالیزی شوند. اکثر افرادی که به کرونا مبتلا می شوند، دچار درد پهلو و کلیه در زمان کرونا می شوند. در بهترین حالت، اگر دچار درد پهلو و کلیه در زمان کرونا شدید، به دکتر اورولوژ مراجعه کنید تا مشکل شما را برطرف کنند.

درد پهلو و کلیه در کرونا

علائم درد پهلو و کلیه در کرونا

در این وضعیت که بیماری کرونا تمام جهان را در برگرفته است بهتر است علائم آن را بشناسیم.

  • علائم شایع: تب، سرفه خشک، خستگی و درد عضلات بدن، از بین رفتن حس بویایی و چشایی
  • علائم کمتر دیده شده: کوفتگی، گلو درد، اسهال، التهاب ملتحمه، سردرد، تغییر رنگ انگشت های دست و پا
  • علائم جدی: مشکل در تنفس و تنگی نفس، درد قفسه سینه، از دست دادن توانایی حرف زدن و حرکت کردن

در صورتی که هر کدام از علائم بالا را مشاهده کردید، با مراکز بهداشتی و درمانی تماس بگیرید و سپس به پزشک مراجعه کنید. مدت زمانی که این علائم نشان داده می شوند 5 تا 6 روز است و در برخی از موارد تا 2 هفته هیچ علائمی نشان داده نمی شود. افرادی که علائم خفیفی دارند بهتر است خود را در خانه قرنطینه کنند و به مراکز درمانی مراجعه نکنند.

در افرادی که مبتلا به ویروس کرونا شده اند ویروس کرونا به مهم ترین اعضای حیاتی آن ها مثل قلب، ریه، کلیه و … حمله می کند و در گزارشاتی دیده شده در مردان پروستات را نیز درگیر می کند. باتوجه به شدت بیماری کرونا علائم درد پهلو و کلیه نیز متفاوت می باشد که در افرادی که بیماری آن ها خفیف می باشد با استراحت خانگی پس از پایین آمدن تب علائم درد نیز کاهش می یابد ولی در افرادی که بیماری آن ها وخیم می باشد درد کلیه و پهلوی آن ها نیز بیشتر می باشد به گونه ای که خون در ادرار، کاهش ادرار، کف در ادرار و یا بالا پایین شدن فشار خون را تجربه می کنند.

در صورت احساس درد پهلو و کلیه در زمان کرونا چه اقدامی کنیم؟

اگر در زمان کرونا در ناحیه پهلو و کلیه احساس درد کردید آن را نادیده نگیرید و در اسرع وقت به اورولوژیست مراجعه کنید. ابتدا بررسی های لازم را بر روی شما انجام می دهند و در صورتی که به کرونا مبتلا بودید درمان را هرچه سریعتر شروع می کنند. در غیر این صورت با بررسی دقیق تر علت درد پهلو و کلیه درمان دارویی و در صورت نیاز جراحی را انجام می دهند.

دکتر اورولوژیست در زمینه درمان مشکلات کلیوی، مجاری ادراری در خانم ها و آقایان و درمان ناباروری در مردان تحصیل کرده است. این متخصص پس از گذراندن دوره 7 ساله پزشکی عمومی، 4 سال در زمینه ارولوژ تحصیل می کند تا تخصص خود را بگیرد. در صورتی که احساس درد پهلو و کلیه کردید به این متخصصان مراجعه کنید.

چه کسانی مستعد آسیب کلیوی در اثر کرونا هستند؟

نمی توان گفت که همیشه درد پهلو و کلیه در کرونا نشان دهنده ی ابتلا به ویروس کرونا است زیرا عوامل دیگری مانند عفونت و سرماخوردگی می تواند دلیل در کلیه نیز باشد. افرادی که دیالیز انجام می دهند در زمان مراجعه به بیمارستان برای دیالیز باید تمام پروتکل های بهداشتی مخصوصا ماسک زدن را رعایت کنند زیرا ابتلا به ویروس کرونا در این دسته از افراد پیامدهای جبران ناپذیری به همراه خواهد داشت.

توصیه های پزشکی برای حفظ سلامت کلیه ها در زمان کرونا

برای اینکه درد پهلو و کلیه در کرونا به سراغ شما نیاید به توصیه های پزشکان اورولوژ باید توجه کنیم که در زمان کرونا از رژیم غذایی مناسب استفاده کنید. برای مثال از مصرف بیش از اندازه نمک و مصرف خودسرانه مسکن هایی مانند بروفن و ژلوفن خودداری کنید. تنظیم فشار خون و دیابت، زیرا بالا رفتن هر یک از آن ها موجب نارسایی کلیوی می شود. در صورت حس درد ضعیف در پهلو و کلیه نگران نباشید و از مراجعه به مراکز درمانی خودداری کنید. چون خطر ابتلا به کرونا در مطب ها و مراکز درمانی بیشتر است و در افرادی که پیوند کلیه انجام داده اند برای حفظ بافت کلیه پیوندی باید برای همیشه دارو مصرف کنند که باعث پایین آمدن سیستم ایمنی بدنشان می شود که به شدت به این دسته از افراد توصیه می شود تمامی پروتکل های بهداشتی در زمان کرونا را رعایت کنند.

باتوجه به گفته های یک فوق تخصص در کلیه افرادی که دچار مشکلات کلیه ناشی از بیماری کرونا می شوند علائم زیر را دارند:

  • کاهش حجم ادرار
  • دیده شدن خون در ادرار
  • ادرار کف آلود
  • فشار خون بالا
  • فشار خون بسیار پایین

در صورت مشاهده هر کدام از علائم بالا به متخصص مراجعه کنید. افرادی که دیالیزی هستند بیشتر در معرض مبتلا شدن به بیماری کرونا هستند و توصیه می شود که به هیچ عنوان دیالیزهای خود را کاهش ندهند. افراد دیالیزی مصرف آب و نمک را افزایش دهند و حتما واکسن آنفولانزا را تزریق کنند. افراد دیالیزی در صورت مشاهده هرگونه عفونت و درد عضلانی، تب و دیگر علائم کرونا سریعا به پزشک اطلاع دهند تا به مراکز ایزوله یا بخش های کرونایی انتقال داده شوند.

همانطور که گفتیم همیشه درد پهلو و کلیه در کرونا دلیل بر مبتلا شدن به ویروس کرونا نمی باشد. ممکن است عواملی مثل عفونت کلیه در زمان کرونا با دردهای کلیه در اثر کرونا اشتباه گرفته شود که با مراجعه به پزشک متخصص کلیه تشخیص درست داده می شود. به افرادی که در اثر کرونا به صورت خفیف به دردهای پهلو و کلیه دچار شده اند توصیه می شود برای بهبود بیماری از درمان خانگی استفاده کنند و نگرانی از بابت دردهای پهلو و کلیه خود نداشته باشند زیرا با کاهش تب شاهد کاهش درد نیز خواهند بود.

سلامت کلیه ها در زمان کرونا

مطالب مرتبط

سیستوسکوپی

سیستوسکوپی در واقع به نوعی از آندوسکوپی مثانه گفته می