درمان قطعی واریکوسل

درمان قطعی واریکوسل

درمان واریکوسل به طور معمول با استفاده از روش های متداول جراحی است. در واقع می توان گفت که داروی خاصی برای درمان واریکوسل نیست وتنها با برخی از داروها می توان میزان درد آن را کاهش داد. اما به هر حال جراحی همواره با خطراتی همراه بوده است. با این حال می خواهیم درباره روش درمان واریس بیضه از طریق روش های جراحی صحبت کنیم. با ما در ادامه این مقاله همراه باشید.

درمان قطعی واریکوسل

واریس بیضه از جمله بیماری هایی است که در میان مردان متداول است. شیوع این بیماری به حدی است که تقریبا می توان گفت نزدیک به 10 درصد مردان با این مشکل دست و پنجه نرم می کنند. به همین دلیل است که افراد زیادی به دنبال روش های قطعی برای درمان واریکوسل هستند. روش های مختلفی برای درمان پیشنهاد می شود که بسیاری از آنها راه قطعی برای برطرف کردن بیماری نیست بلکه تنها راه حل هایی موقتی جهت تسکین درد واریس بیضه هستند. روش هایی مانند زالودرمانی، درمان های گیاهی و غیره روش هایی غیرعلمی و نامطمئن هستند و درمان قطعی واریکوسل محسوب نمی شوند.

از نظر بهترین متخصص اورولوژی و بیماری های مجاری ادراری، درمان قطعی واریکوسل انجام جراحی برای بیضه هاست. البته انجام جراحی کاملا به گِرِیدی که فرد دچار آن شده است بستگی دارد و با توجه به آن می توان جراحی با روش های مختلف را به کار برد.

مطالعات نشان داده است که بایستی درمان در زمان مناسب انجام شود و با تاخیر آن مشکلات بیشتر مانند ناباروری بروز پیدا می کند.

شیوه های درمان واریکوسل

همانطور که پیش تر اشاره کردیم، بهترین و قطعی ترین روش برای درمان واریکوسل، انجام عمل جراحی است. البته اینکه فرد تا چه میزان درگیر این بیماری شده است نیز مسئله مهمی است که باید در درمان به آن توجه داشت.

به طور کلی واریکوسل در سه گِرِید یک، دو و سه است که تفاوت اصلی میان این ها به اندازه و سایز ورید های ناحیه تناسلی و بیضه مربوط می شود. معمولا واریسکول هایی که در گِرِید سه باشند، به طور جدی نیاز به عمل جراحی برای درمان دارند. در برخی شرایط و با توجه به سطح بیماری، امکان درمان واریکوسل با روش های غیرتهاجمی مانند آمبولیزاسیون نیز وجود دارد.

انواع روش های جراحی برای درمان واریکوسل

در این قسمت می خواهیم روش های جراحی مختلف برای درمان واریکوسل را ارزیابی کنیم. از جمله معروف ترین این جراحی ها، موارد زیر هستند:

جراحی لاپاراسکوپیک

با توجه به تخصص جراح ارولوژیست و گِرِید بیمار، می توان از این روش بهره برد. پس از برش روی شکم و با استفاده از وسیله کوچکی به نام لاپاراسکوپ، جراح از وضعیت داخل بدن مطلع می شود و می تواند رگ های گرفته شده که موجب واریس در بیضه شده اند را مداوا کند.

جراحی واریکوسلکتومی

از جمله دیگر جراحی ها برای درمان واریکوسل، انجام جراحی واریکوسلکتومی است. نکته مهم درباره این جراحی، نیاز به بیهوشی در آن است. در واقع جراح باید پیش از انجام هرگونه برش، از بی هوشی در ناحیه عمل استفاده می کنند. در برخی موارد نیز می توان از بی حسی موضعی به جای بی هوشی استفاده کرد. پس از ایجاد شرایط پایدار برای بیمار، جراح در ناحیه کشاله ران و یا ناحیه تناسلی، شروع به جراحی می کند. اصطلاحا به این روش واریکوسلکتومی میکروسکوپیک هم می گویند. پس از برش و با استفاده از میکروسکوپ، جراح تمام رگ های کوچک را به هم وصل می کند و از طریق عروق، از شریان های بیضه و تخلیه لنفاوی جلوگیری می کند.

حتی با توجه به بیهوشی احتمالی که کمتر انجام می شود، نیازی به بستری بیمار در بیمارستان نیست و تقریبا ترخیص در همان روز انجام می شود.

نتایج جراحی

از آنجایی که جراحان از برش های کوچکتر در عضله برای جراحی باز استفاده می‌کنند، زمان بهبود و درد در جراحی میکروسکوپی و لاپاراسکوپی تقریباً یکسان است. جراحی ممکن است عوارض احتمالی زیر را به دنبال داشته باشد که عبارتند از:

  • بازگشت بیماری
  • آسیب به شریان بیضه

در موارد نادر، آسیب به شریان بیضه می تواند منجر به از دست رفتن بیضه می‌شود. تداوم یا عود واریکوسل  نیز به ندرت اتفاق می‌افتد.

موارد زیر از جمله نتایج مثبتی است که در خصوص جراحی واریکوسل می توان اشاره کرد:

  •  بر طرف کردن درد بیضه ها به صورت قطعی
  •  برطرف کردن اختلالات نعوظ و انزال
  •  درمان ناباروری در مردانی که با این بیماری درگیر بودند

بعد از عمل واریکوسل چه کار کنیم؟

نکات مراقبتی بعد از جراحی بسیار مهم است زیرا درمان واریکوسل تنها با جراحی قابل انجام نیست و نیاز به رعایت نکات خاصی است. از جمله این اقدامات به این موارد اشاره می کنیم:

  •  پس از چهار الی شش ساعت پس از جراحی، مایعات بنوشید.
  •  در روزهای اول پس از جراحی، فعالیت بدنی زیادی نداشته باشید و از پزشک خود در این خصوص حتما سوال کنید.
  •  تا یک هفته از بخیه ها مراقبت کنید
  •  دارو هایی که جراح متخصص برای شما در نظر گرفته است را مصرف کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

مطالب مرتبط